ZELENA ZASTAVA JE NAŠA … POSTALI SMO EKOŠOLA

V ponedeljek, 24. septembra 2018, je potekala v Veliki dvorani Kongresnega centra Thermana Park Laško, Konferenca koordinatorjev programa Ekošola, na kateri sta  tudi  naša šola in vrtec po dveh letih aktivnega dela v programu Ekošola, prejela zeleno zastavo.

Svečane podelitve so se udeležili nekateri učenci 8. in 9. razreda, skupaj  z ravnateljico Irmo Murad, učiteljico in vzgojiteljicama iz vrtca OŠ Sveti Tomaž.

Program Ekošole temelji na metodologiji 7 korakov. Predstavlja postopek dela posamezne ustanove, da pridobi oziroma ohrani tako imenovano zeleno zastavo kot najvišje priznanje oziroma prepoznavni znak, da spada v mednarodni program Ekošola.

Konference so se udeležili predavatelji, ki so spregovorili o podnebnih spremembah, o pomenu varovanja okolja, posledicah onesnaževanja in drugih aktualnih temah.

Predstavljeni dosežki dokazujejo, da je delo otrok ter vseh zaposlenih v naših vrtcih in šolah zelo uspešno in da lahko z dobrim medsebojnim sodelovanjem veliko dosežemo.
Tudi v bodoče se bomo trudili izpolnjevati naloge Ekošole in z različnimi eko aktivnostmi prispevati k čim boljšemu varovanju našega okolja.

PONOSNI SMO, DA SMO … EKOŠOLA

 

 

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)