8.20 – 9.05 (TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK)
8.20- 8.45 – zajtrk RS
8.45-9.10 – zajtrk PS
Vsi učitelji in ostali delavci šole se priključijo zajtrku z učenci. Zajtrk bo samopostrežni. Razredniki naj pomagajo pri delitvi po potrebi.
Za red in disciplino v jedilnici smo odgovorni vsi!
- RS nadaljuje naravoslovni dan po svojem načrtu! Malica za RS bo od 10.00-10.15 (enolončnica s hrenovko).
- PS
V času zajtrka RS (8.20-8.45) si ogledate kratek film o čebelah, čebelarstvu, ki je dostopen na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije (zavihek čebelarski filmi): UPORABA MEDU V KULINARIKI IN KRANJSKA SIVKA oz. video po izbiri in se pogovorite o pomenu zajtrka.
https://www.youtube.com/channel/UC8yzw9n5jBS5ciWdTXPJgtg?feature=watch
9.15-10.30
Učenci se odpravijo v svoje razrede kjer pripravljajo »EKO POGRINJEK«.
Merila za izbiro »NAJ EKO POGRINJKA«(5 točk za vsako). Pogrinjke bo ocenjevala strokovna komisija .
- UPORABA NARAVNIH MATERIALOV
- UPORABA MATERIALOV, KI SO NAMENJENI ZA RECIKLIRANJE
- IZVIRNOST
- UPORABNOST
- ESTETIKA
- VLOŽENO DELO, TRUD
10.30-11.05
Priprava razstave v jedilnici in ocenjevanje pogrinjkov. Sledi malica.
11.05-11.55
PS se odpravi v telovadnico, kjer sledi predavanje g. Zvonka Pukšiča o ekoloških živilih in o zdravem načinu življenja.
11.55-12.45
Čistilna akcija v okolici šole (v primeru lepega vremena).
- r (od šole do centra Sv. Tomaža)
- r (od pokopališča do centra Sv. Tomaža)
- r (od šole do pokopališča)
- r ( gozd ob čistilni napravi)
Vsak razred bo dobil vreče za smeti in rokavice. Učenci naj bodo primerno oblečeni in obuti.
Pripravila: Barbara Colnarič