V petek, 21. novembra 2025, smo se na Osnovni šoli Sveti Tomaž ponovno pridružili vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki že vrsto let poteka v okviru Tedna slovenske hrane. Ta dan je za naše učence in učitelje poseben praznik, saj nas povezuje v spoštovanju do domače hrane, slovenskega podeželja, čebelarstva ter zdravih prehranskih navad.

Dan smo začeli s tradicionalnimi petimi sestavinami zajtrka, ki odražajo bogastvo slovenske kulinarike:

  • domač kruh,

  • sveže maslo,

  • aromatičen med,

  • mleko slovenskih proizvajalcev ter

  • krhko jabolko.

Vsa živila so bila pridobljena pri lokalnih in okoliških pridelovalcih, kar daje dogodku še pristnejšo in bolj osebno noto. Takšen zajtrk ni le hrana na mizi, temveč učenje o povezanosti med človekom, naravo in okoljem, v katerem živimo.

Tradicionalni slovenski zajtrk je na OŠ Sveti Tomaž ponovno dokazal, da lahko z majhnimi, a skrbno izbranimi koraki veliko prispevamo k zdravemu življenju, lokalni skupnosti in ohranjanju slovenskih tradicij.
Učenci so dan preživeli v prijetnem vzdušju, bogati za novo znanje in izkušnje, ki jih bodo spremljale tudi izven šolskih zidov.

Hvala vsem učencem, učiteljem, kuhinjskemu osebju ter lokalnim pridelovalcem, ki so omogočili tako lepo izveden zajtrk.

Skupaj ustvarjamo prihodnost, ki temelji na zdravju, znanju in spoštovanju tradicije.

 

 

(Skupno 246 obiskov, današnjih obiskov 2)