Danes , v četrtek, 14. 3. 2019, smo opravili tehniški dan v 6. a razredu. Sam sem že prej kupil material na Ptuju, pripravil material, sestavil navodila za delo, opremil delovna mesta z orodji in pripomočki. Potreben je bil prihod učencev 6. a razreda. V  pričakovanju, da bodo ustvarjalni in polni elana za natančno delo. Učenci so prišli v razred. Podal sem jim navodila za delo, razložil krožni sistem delovnih mest. Ker dodatnih vprašanj ni bilo, smo pričeli z delom. Z delom sem zelo zadovoljen. Tudi časovno so bili uspešni. Pomagal sem pri žaganju z električnimi žagami, in na električnem brusilniku. Učenci so izdelali izdelek večinoma sami. Sam sem bil nadzornik, pomagal z dodatnimi navodil, ter s sesalcem  pomagal, da nismo žagovine od rašpljanja prenašali po učilnici. Izdelki so lepo narejeni. Ker so bili pridni, so lahko med delom poslušali glasbo. To je bil dan, zaradi katerega si vesel, da si učitelj na šoli. Izdelke lahko pogledate v fotogaleriji.

Kaj pa mislijo učenci o tehniškem dnevu:

Dan mi je bil zelo všeč, saj smo izdelali izdelek  iz lesa.  Ponosen sem na svoj izdelek ,saj  še nisem naredil toliko izdelkov iz lesa. Všeč mi je bilo, ker  smo med delom poslušali glasbo. Zelo rad sem brusil les,  ter naredil polkrog iz lesa. Pri lepljenju sem imel težave,  ker mi lepilo ni prijelo, vendar sem z trudom končal izdelek. Na koncu smo izdelek polakiral. na trenutke sem čopič preveč namočil, tako da sem  še sebe skoraj popacal.

Teo Bukovič

V šoli smo imeli tehniški dan,  ki smo se ga vsi veselili.Učitelj nam je pripravil material za izdelavo škatle za nakit.Usedli se smo  in začeli delati. Izdelali smo si lepo škatlo, na katero smo si zažgali motiv živali, ki je krasil pokrov škatle. Škatle smo razstavili. . Z izdelki smo bili vsi zadovoljni.

Maša Bec

Zdravo!

Meni je bilo danes zelo všeč. Posebej ,  ko sem izrezovala zajčka. Delali smo z več različnimi pripomočki,  kot so  škarje, ravnilo, svinčniki, rašploa, kotnik, žaga, brusilnik… Škatlo smo naredili iz lesa. Ko je bil izdelek končan, smo ga premazali z lakom. Med izdelovanjem smo poslušali glasbo. Bilo je zelo zabavno. Ta dan bi ponovila. Zadovoljna sem s svojim izdelkom.

Larisa Kosi

V četrtek, 14.3.2019 smo imeli tehniški dan. Izdelali  smo škatlico za nakit. Vsem nam je šlo zelo dobro. Izdelali smo čudovite skrinjice.    Počutil sem se zelo dobro.Moja skrinjica mi je všeč. Danes smo žagali, brusili, rašpljali, lepili, zarisovali.

Matic Kosi

Najprej nam je učitelj povedal,  na kateri točki se kaj dela, ter kako smo v skupinah. Začeli smo obdelovati les. Pri tem smo uporabljali: rašpljo, električno žago, brusilnik, smirkov papir,ravnilo, svinčnik, lak in čopič … Ko smo izdelek končali, smo ga odnesli na razstavo. Imel sem se zelo lepo. Z  izdelkom sem zadovoljen. Hvala učitelj za lep dan.

Janez Sirc

Danes je bilo zabavno in zanimivo. Najprej sem meril in žagal. Potem sem narisal skico in jo zažgal z pirografom. Potem sem les  zbrusil , da je bil gladek. Nato sem vse zalepil.  Ko se je lepilo posušilo,  sem šel lakirat z lakom in čopičem. Izdelek smo odnesli na razstavo. Upam , da bomo ta dan še kdaj ponovili.

Anej Aleks Petek

Današnji tehniški dan je bil  zanimiv, poučen in zabaven.  Zelo sem se imela dobro. Z veseljem sem žagala les. . Zabavno je bilo delati ob poslušanju  glasbe. Cel razred je dokončal skrinjico. .Zahvaljujem se učitelju Dragu za zelo lepi dan.

Jana Erjavec

Danes smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo skrinjico za nakit. Všeč mi je bilo brusiti in žgati motiv na les. Na koncu smo skrinjico polakirali. Veliko smo si tudi pomagali, ter  se smejali.Všeč mi je bilo,  da smo poslušali glasbo.Všeč mi je bilo izbrati motiv na skrinjici.Z svojim izdelkom sem zadovoljen. Svojo škatlico bom uporabil za različne stvari.  Tehniški dan mi je bil zelo všeč.

Žan Pevec

(Skupno 263 obiskov, današnjih obiskov 1)